Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Fagerhults AIK A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Fagerhults AIK
Fotboll
A-lag Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Fågelfors IF 3 2 1 0 7
2 Fagerhults AIK 3 1 1 1 4
3 Farstorps IK 3 1 1 1 4
4 Österkorsberga IF 3 0 1 2 1

Match

Österkorsberga IF

1 - 4
Lindshammar
10 april 2010
13:00

Fagerhults AIK

Referat

Referat: Österkorsberga IF - Fagerhults AIK

Jaha grabbar o andra läsare, sista matchen i smålandscupen avgjord för de gulröda, vi avslutar cupen med en solklar trea efter en bedrövlig insats mot Farstorp som följdes upp av bra spel och en pinne mot FIF.
Sent avhopp på målvaktssidan gjorde att Åstrand som annars skulle vilat kallades in sent om sido samt bara 2 avbytare. Det såg tugnt ut på förhand.
FAIK samlades i det nybyggda och fina omklädningsrummet i Korsbega som Jevve konstaterade snabbt har Ronny o Ragges kiosk prydandes i centrum.
Glada miner och tränarna ritade oförståeligt på tavlan konstigt nog ser kluddret likadant ut varje gång tavlan ska suddas.
Alla nickade instämmande att uppgifterna var solklara, dags att ge sig ut på gruset, en fin kanske dock hård sådan.
Hyfsad uppvärmning och domaren blåser i pipan, Faik vinner slanten och även konstigt nog får välja bollen, rutin? :)
FAIK börjar piggt o rullar boll fint, detta tog vi med oss från konstgräset tydligen, fina kombinationer och bra löpningar bäddade för ett antal hörnor i alla fall.
2:a hörnan resulterar direkt i mål genom nick tusch av Jevve från As tusch vid flaggan. 0-1.
FAIK fortsätter trumma på mot ett starkt fysikskt spelande Österkorsberga, flera skador och många liggande spelare med axel, huvud och benont till följd.
30 minuter in jobbar Fronta fram bollen till Jevve som försöker smeka in bollen, tyvärr lite mycket fot under, här skriker Jevve ut ett ord som ej är godkänt i fotboll, antar han tänkte mer på Becka än fotboll i detta läge. Vi får sannerligen hoppas hon uppskattar det mer än domaren som tilldelar honom rött på stubben. 10 man och lite omdisponeringar i laget.
Sista kvarten hålls ändå jämn och FAIK går till pausvila med ledningen.
Österkorsberga tar ganska självklart över bollinnehavet i andra men FAIK spelar smart och utnyttjar lägena att sticka upp, har även råd att bränna några fina lägen av undertecknad.
Blixten kommer sen fri med bollen och söker Fronta som möter, backlinjen på helspänn men samarbetet misslyckas och alla slappnar av i de båda lagen, alla utan gubben i lådan som fullföljt en maskerad löpning och är helt plötsligt helt ren, inga misstag där och Lilja har därmed gjort sitt första i den gulröda tröjan. Bollen hämtas i när och läggs naturligtvis undan till Lilja)
Hemmalgate jagar kvittering då kommer halvsjuka Pontus framstötande för tredje gången och passet av Danny är briljant liksom avslutningen 0-3!
Men hur går det då för målvakten? Trots bollinnehav håller våran backlinje rent framför Åstrand och de gånger den rinner igenom är hgan där med stort spelsinne och avböjer farligheterna.
Dock kan ju en sådan debutant inte erbjudas att hålla nollan och det ville han inte själv heller, utan låter en studsande boll studsa hela vägen över alla och in i mål:) Jaja vad är väl ett mål i baken?
Fronta får mot slutet sen bollen av Phille och denna gången lyckas han stänga matchen med ett rutinerat avslut vid bortre stolpen.
Alla jobbar kopiöst under hela matchen och konditionen visar sig vara allt mer viktig, nämnas bör evighetsmaskinen Gabbe som trummar på, fullt ös 90 minuter, helt otroligt!
Gusta är så glad av spelet vid sidan av att han hoppar över diken och snö, stupandes skriker han ut FAIK FAIK FAIK...
Fram med backlinjen än en gång, stabilt och perfekt synkade även Vicke hittar rätt i sin nya position mycket starkt. Tyson håller rent på sin kant och i mitten krigar 82 åringen perfekt. Vi saknar spelare idag men det är kul att de som tränar spelar och vi visar bredden, grymt starkt.
Nu bär det till helgen av till Kolboda för finslipning innan Krokstorp gästar Ekingen, som för övrigt rensats och gjorts i ordning idag av idrottsplatskommitten. Välkomna att se vårt nya bygge..

//Fronta
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Andreas Front 1 1 0 0 0 0
Tommy Israelsson 1 0 0 0 0 0
Viktor Axelsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng